2020 május

Időtöltő játék a karantén idejére

Játékajánló: Sea of Thieves

Ha unod a videójátékaidat, s friss élményre vágysz, a Sea of Thievest ajánlom.

Nyugodt játék, repül vele az idő. Nincs robbanás, vibráló képek, de izgalomban sem lesz hiány.

Egy átlagos kalóz bőrébe bújhatsz, szigeteket foglalhatsz el, hajókkal kell megvívnod. Nemcsak egyedül szeled a habokat a méretükben és domborzatukban eltérő szigetekkel tarkított tengeren, hanem bárki veled tarthat, hiszen multiplayer szoftverről van szó, tehát nemcsak egyedül, hanem csapatban is kalandra kelhetsz a barátaiddal. Négy fegyver: kard, pisztoly, sörétespuska és mesterlövész-puska közül lehet választani, mindegyik természetesen egylövetű. Egyszerre csak két fegyvert használhat a játékos. Minden hajónak van saját ágyúja, amivel ellenséges hajókra lehet lőni.

A játékban aranyat, coint kell szerezni. Ehhez kincsesládákat lehet eladni, a láda fajtájától függően különböző értéket képvisel. A sok sziget közül a kincset rejtő szigetet a térkép fogja megmutatni, amit először ingyen lehet megkapni, majd ahogy fejlődik a karaktered, már coint kell érte adni. Kikötéshez vitorlát leereszteni, vasmacskát leengedni és máris indulhatsz a kincsesládikóért! A térképen a láda pontos helyét egy X jelöli. A ládát ki kell ásni, ehhez használod az alapfelszerelésként kapott lapátot. Miután megszerezted, el kell menni egy közvetítőhöz, akinél újabb térképet is lehet venni.

Coint lehet szerezni csontvázak legyőzésével is. Ilyen szigetre ugyancsak térképpel lehet eljutni. A csontvázkapitányt jelző sziget nevét meg kell keresni, és már indulhat is a móka. A megérkezéskor egy fura, sejtelmes hang közli, hogy jó helyen jársz. A csontvázak itt szakaszokban támadnak, több fajtájuk van: ezeket különböző módokon lehet megsemmisíteni. Végül megjelenik a kapitány, aki jóval erősebb egy átlagos csontváznál. Az ellenszert találja meg játékos! Amint meghalt a kapitány, irány újra a közvetítő.

A harmadik pénzszerzési mód a ritka állatok befogása. Ehhez az árusító ketreceket is ad. Miután sikerül befogni az állatokat, a feladat ismerős.

A negyedik és egyben utolsó lehetőség más játékosok kifosztása. Ez azonban unalmas és sokszor zsákmány nélkül ér véget a vadászat.

A játék a sajátos hangvilága és gyönyörű grafikája elvarázsolja az embert.

Ezért az élményért PC-n sajnos fizetni kell, Xboxon azonban Game Pass birtokában ingyenesen élvezhető. A játékélmény minden egyes forintért kárpótol.

Írta: Szendi Balázs

Egy hozzászólás

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük